انتخابات نمایندگان واحدهای فرهنگی دیجیتال در بهمن ماه برگزار می شود

انتخابات نمایندگان واحدهای فرهنگی دیجیتال در بهمن ماه برگزار می شود

 ابوالفضل قناعت پیشه مدیرگروه نشر دیجیتال مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از برگزاری انتخابات نمایندگان واحدهای فرهنگی دیجیتال سراسر کشور در ۱۸ بهمن ماه خبر داد. وی در این رابطه گقت:

“در دومین جلسه کارگروه امور واحدهای فرهنگی دیجیتال که صبح شنبه ۱۸ آذر با حضور دکتر موسویان رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجتال، آقایان اشرف و شیرکوند معاونین مرکز و همچنین نمایندگان واحدهای فرهنگی دیجیتال و خبرگان این حوزه برگزار شد، ضمن بحث و تبادل نظر در خصوص دستورالعمل نحوه برگزاری انتخابات نمایندگان واحدهای فرهنگی دیجیتال ، ۱۸ بهمن ماه به عنوان تاریخ برگزاری انتخاب شد. بر این اساس زمان ثبت نام کاندیداهای واجد شرایط برای شرکت در این انتخابات از یکم لغایت پانزدهم دی ماه ۹۶ خواهد بود. پس از طی مراحل ثبت نام، از ۱۵ لغایت ۳۰ دی ماه شرایط کاندیداها بررسی خواهد شد و نهایتا در تاریخ اول بهمن ماه کاندیداهای نهایی معرفی می شوند.”

در راستای اجرای ضوابط صدور مجوز تاسیس و نظارت بر فعالیت واحد‌های فرهنگی دیجیتال و نظر به اهمیت تشکیل کارگروه، انتخابات نمایندگان واحدهای فرهنگی دیجیتال مطابق دستورالعمل و به شرح ذیل برگزار خواهدشد. (ماده6 ضوابط صدور مجوز تاسیس و نظارت بر فعالیت واحد‌های فرهنگی دیجیتال)

برنامه زمان بندی به شرح زیر می باشد:

  • یکم لغایت پانزدهم دی ماه 1396 : زمان ثبت نام نامزدها
  • شانزدهم لغایت سی ام دی ماه 1396 : زمان بررسی شرایط ثبت نام کنندگان
  • یکم بهمن ماه 1396 : اعلام اسامی نهایی نامزدها
  •  18/11/139 : زمان برگزاری انتخابات

دستورالعمل اجرائی نحوه برگزاری انتخابات نمایندگان واحدهای فرهنگی دیجیتال

دستورالعمل اجرائی نحوه برگزاری انتخابات نمایندگان واحدهای فرهنگی دیجیتال به شرح زیر است:

“موضوع بند «ی» ماده 5 ضوابط صدور مجوز تاسیس و نظارت بر فعالیت واحدهای فرهنگی دیجیتال ابلاغی مورخ 11/11/90 وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی”

مقدمه توجیهی:

بر اساس بند «ی» ماده 5 ضوابط صدور مجوز تاسیس و نظارت بر فعالیت واحدهای فرهنگی دیجیتال، وظیفه­ی تصویب دستورالعمل نحوه­ی برگزاری انتخابات نمایندگان مدیران در کارگروه امور واحدهای فرهنگی دیجیتال بر عهده­ی کارگروه فوق­الذکر قرار داده شده است. از همین رو، و با رعایت سایر مستندات موجود از جمله بند «ج» ماده­ی 6 و ماده­ی 7 ضابطه مزبور، دستورالعمل حاضر جهت اجرا به واحدهای ذی­ربط ابلاغ می­گردد.

ماده 1- تعاریف:

  • مرکز: مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال
  • انتخابات: انتخابات نمایندگان مدیران واحدهای فرهنگی دیجیتال
  • نمایندگان: نمایندگان مدیران واحدهای فرهنگی دیجیتال مجاز
  • کارگروه: کارگروه امور واحدهای فرهنگی دیجیتال
  • ضابطه: ضوابط صدور مجوز تاسیس و نظارت بر فعالیت واحدهای فرهنگی دیجیتال

ماده 2: مطابق بند ج ماده 6 ضابطه، دو نفر از مدیران واحدهای فرهنگی دیجیتال مجاز به انتخاب مدیران واحدهای مذبور در سراسر کشور بر اساس احکام مقرر در ضابطه و دستورالعمل حاضر انتخاب می­گردند.

ماده 3: بر اساس بند د ماده­ی 7 ضابطه، در هر دوره انتخابات، دو نفر از نامزدها که بیش ترین آرای رای دهندگان را کسب نمایند، به عنوان نمایندگان منتخب مدیران واحدهای فرهنگی دیجیتال به عضویت «کارگروه امور واحدهای فرهنگی دیجیتال» در خواهند آمد. دو نفر دیگر که بعد از منتخبین مذکور واجد اکثریت آرا هستند، نیز به عنوان اعضای علی البدل انتخاب می شوند تا در صورت فوت یا استعفا هریک از نمایندگان مدیران در کارگروه بر اساس رای بیشتر جایگزین نفر قبلی گردند

تبصره: مدت عضویت اعضای مذکور دو سال و تجدید انتخاب آنان برای دوره های بعدی بلامانع است.

ماده 4: به موجب بند ه ماده­ی 7 ضابطه، کمیته­ای متشکل از رئیس مرکز (رئیس کمیته) و معاونان ذیربط، اداره کل حراست و اداره کل دفتر ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات و نمایندگان مدیران واحدهای فرهنگی دیجیتال در کارگروه امور واحدهای فرهنگی دیجیتال، وظیفه نظارت بر انتخابات و رسیدگی به اعتراض کتبی نامزدها در خصوص نحوه برگزای انتخابات یا شمارش آراء را بر عهده خواهند داشت. به تقاضاهای واصله بعد از 10 روز برگزاری انتخابات ترتیب اثر داده نخواهد شد.

ماده 5: مطابق بند ج ماده­ی 7 ضابطه، مرکز مکلف است تاریخ، مدت، محل و چگونگی اخذ رای و اسامی نامزدها را برابر دستورالعمل موضوع بند «ی» ماده (5) این ضوابط، پیش از برگزاری انتخابات از طریق رسانه­های جمعی و رسانه­ی برخط اینترنتی منتشر نماید.

ماده 6: بر اساس بند الف ماده­ی 7 ضابطه، مرکز مکلف است فراخوان مربوط به ثبت­نام در هر دوره انتخابات را حداقل دو ماه پیش از برگزاری آن از طریق رسانه­های جمعی و رسانه­ی برخط اینترنتی مرکز منتشر نماید.

ماده7: به موجب بند د ماده­ی 7 ضابطه، مرکز مکلف است از تمامی مدیران واحدهای فرهنگی دیجیتال مجاز که مایل به شرکت در انتخابات هستند، بدون قید محدودیت برای تصدی سمت نمایندگی مدیران در «کارگروه امور واحدهای فرهنگی دیجیتال» ثبت­نام نماید.

ماده8: شرایط و نحوه پذیرش انتخاب نمایندگان به شرح ذیل می­باشد:

  1. حداقل 2 سال از تاریخ اخذ مجوز فعالیت فرهنگی دیجیتال ایشان گذشته باشد.
  2. در 2 سال اخیر فعالیت مستمر داشته باشند.
  3. حداقل در سه نمایشگاه (ملی یا استانی) مشارکت داشته باشند.
  4. هر نامزد باید حداقل تاییدیه 10 ناشر را اخذ نماید.
  5. جهت مشارکت اشخاص حقوقی در انتخابات، مدیرعامل موسسه و اشخاص حقیقی شخص دارای مجوز، نامزد انتخابات می­شود.

ماده 9: نحوه اخذ رای و شمارش آرا به شرح ذیل می­باشد:

  1. کلیه ناشران اعم از حقیقی و حقیقی با مراجعه به پنل کاربری خود، پس از ورود به سامانه از طریق نام کاربری و رمز عبوری که در اختیار دارند، اقدام به انتخاب 2 نفر از نامزدها می نمایند.
  2. شمارش آرا به صورت الکترونیکی بوده و انتخاب نمایندگان با کسب‌اکثریت نسبی آرا به هر میزان است . درصورتی که آراء دو یا چند نفر از نامزدها مساوی باشد، ملاک انتخاب یک یا چند نفر از آنان، سابقه فعالیت و تاریخ صدور مجوز فعالیت می باشد. نامزد یا نامزدهایی که دارای سابقه فعالیت بیش­تری بوده و همین طور تاریخ صدور مجوز آن ها مقدم بر دیگران باشد، انتخاب خواهند شد.
  3. پس از پایان رای گیری، مطابق ماده 3 ضابطه عمل خواهد شد.

ماده 10: رسیدگی به شکایات نامزدها به شرح ذیل می­باشد:

  1. چنانچه هر یک از داوطلبان نسبت به نحوه برگزاری انتخابات معترض باشند می‏توانند حداکثر ظرف مدت ده روز پس از برگزاری انتخابات شکایات خود را کتباً و با ذکر دلیل به کمیته نظارت مرکز تسلیم نمایند. به تقاضاهای واصله بعد از ده روز از برگزاری انتخابات ترتیب اثر داده نخواهد شد.
  2. رییس کمیته موظف است شکایت شاکی را حداکثر ظرف مدت ده روز در کمیته نظارت مورد رسیدگی قرار داده و نتیجه را به شاکی ابلاغ نماید. رای کمیته دراین مورد قطعی و لازم الاجرا است.

ماده 11: اعلام نتیجه نهایی انتخابات به شرح ذیل می­باشد:

در صورت عدم وصول و یا رد شکایت در موعد مقرر، مرکز موظف است نتیجه نهایی انتخابات را به همراه تاییدیه کمیته نظارت از طریق رسانه های جمعی و رسانه­ی برخط اینترنتی اعلام نماید.

ماده 12: در صورت احراز هرگونه قصور یا تقصیر اعضاء هیات اجرائی در ایفای وظایف محوله، مخصوصاً در برگزاری به موقع انتخابات که منجر به تضییع حقوق اشخاص گردد، برابر مقررات با افراد خاطی رفتار خواهد شد.

ماده 13: درصورت عدم حضور هر یک از اعضا هیات اجرائی، انتخابات تعطیل نمی‏گردد و رییس کمیته نظارت موظف است نسبت به تعیین عضو جایگزین اقدام نماید.

ماده 14: این دستورالعمل دراجرای بند «ی» ماده­ی 5 ضوابط صدور مجوز تاسیس و نظارت بر فعالیت واحدهای فرهنگی دیجیتال (شماره 166597/1 مورخ 11/11/90 : ابلاغ توسط وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی) و در تاریخ 96/9/14 توسط کارگروه مورد تصویب قرارگرفت و به موجب آن،دستورالعمل قبلی لغو می‏گردد.

 

برگرفته از روابط عمومی و اموربین الملل مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال

نویسنده

شاید این گفته از ویرجینیا وولف کفایت کند: گاهی در رویا دیده ام که روز داوری فرا می رسد و فاتحان و وکیلان و دولتمردان بزرگ برای گرفتن پاداش شان می آیند(با تاج ها و رداها و نام هایی که روی ستون های مرمرین حک شده است) و خدا ما را که کتاب به بغل می آییم می بیند، به پترس قدیس رو می کند و می گوید: «نگاه کن! اینها بی نیاز از پاداشند چون خواندن را عاشق بوده اند.»