محتوا چیست ؟ سوالی که ممکن است با آن برخورد کرده باشید!

محتوا چیست ؟ سوالی که ممکن است با آن برخورد کرده باشید!

ممکن است که به مراتب با کلماتی مانند استراتژی محتوا و یا بازاریابی محتوا برخورد کرده باشید. گروه تامین محتوای سشات قصد دارد تا این مباحث را برای شما در مقاله های آینده خود بیشتر باز کند ولی در ابتدا و قبل از وارد شدن به این مفاهیم شاید بهتر باشد به این سوال پاسخ دهیم که اساسا محتوا چیست و اینکه بگوییم می خواهیم برای شما محتوا تولید کنیم منظورمان تولید چیست؟ با ما همراه باشید تا در این باره بیشتر بدانید.

محتوا چیست ؟

داشتن تعریفی مشخص برای مفهوم محتوا با وسعت زیادی که دارد، مشکل است، مخصوصا اینکه افراد و متخصصین گوناگون نگاه ها و تعاریف مختلفی برای محتوا دارند. هر فردی می تواند بسته به سلیقه و یا اعتقاد خود تعریفی از این مفهوم داشته باشد.

اگر به فرهنگ لغت نگاهی کنیم تعریفی که از واژه محتوا شده است چنین است: (اسم، صفت) [عربی: محتوی] آنچه درون چیزی قرار دارد. این تعریف با اینکه ممکن است گنگ به نظر برسد ولی نشان دهنده این است که محتوا به اجزایی اطلاق می شود که یک ظرف را پر می کنند. به طور مثال اگر رادیو ظرف درنظر گرفته شود، برنامه های روزانه که از آن پخش می شود، محتوا می باشند. با این تعریف متن ها و مقاله هایی که نوشته می شود، ویدیوها، صداها، موسیقی، گفتگو، تصاویر و عکس ها، پیام های متنی بر روی تلگرام، فیس بوک یا توییتر و حتی پیام هایی که برای گوشی شما می آیند محتوا محسوب می شوند.

البته در اینجا باید توجه داشت که ظرف ما بستری است تا این محتوا در آن قرار بگیرد و نباید این بستر را با خود محتوا اشتباه بگیریم. اینترنت و فضای وب، شبکه های اجتماعی، تلویزیون، سینما، رادیو، دی وی دی، مموری، بیلبوردها، کتاب، مجله، سمینارها و سخنرانی ها و موارد بسیار دیگر که به اکثر آن ها رسانه می گویند، بسترهایی است که اگر محتوا نداشته باشند بی معنی و بی استفاده خواهند بود. همگی این رسانه ها ظرف هایی حاوی محتوا هستند و مخاطب، آن ها را به کار می گیرد فقط به منظور استفاده کردن از محتوای آن ها. از این منظر و تعریف اهمیت محتوا و تولید صحیح و درست آن مشخص و معلوم می شود.

با تعریفی کلی که از محتوا ارایه شد می توان دید که هر محتوا از طریق بستر خود، چیزی را به مخاطب و کسی که مورد هدفش است منتقل می کند که یا تجربه است و یا اطلاعات و اینجاست که نگاه افراد به پدید محتوا کمی با یکدیگر متفاوت تر می شود. در مقاله بعدی با محتوا به مفهوم اطلاعات و محتوا به مثابه انتقال یک تجربه بیشتر آشنا می شویم.

نویسنده

شاید این گفته از ویرجینیا وولف کفایت کند: گاهی در رویا دیده ام که روز داوری فرا می رسد و فاتحان و وکیلان و دولتمردان بزرگ برای گرفتن پاداش شان می آیند(با تاج ها و رداها و نام هایی که روی ستون های مرمرین حک شده است) و خدا ما را که کتاب به بغل می آییم می بیند، به پترس قدیس رو می کند و می گوید: «نگاه کن! اینها بی نیاز از پاداشند چون خواندن را عاشق بوده اند.»