روز جمعه مورخ 7 اردیبهشت ماه 1397 نشستی صمیمی در خصوص نقد و بررسی آثار اروین یالوم – روان درمانگر اگزیستانسیال – با حضور سرکار خانم دکتر سپیده حبیب و جناب آقای دکتر مسعود عارف نظری ، در کافه کتاب آفتاب در مشهد برگزار شد.
در این نشست، علاوه بر صحبت در مورد چیستی روانشناسی اگزیستانسیال و تفاوت آن با فلسفه اگزیستانسیال به سوالات برخی از مهمانان نیز پاسخ داده شد.
در جلسه نقد و بررسی آثار اروین یالوم ، دکتر عارف نظری که مدت دو سال را در حضور دکتر اروین یالوم گذرانده بود، از درمان اگزیستانسیال به عنوان درمانی وجودی در کنار سایر درمانهای روانشناسانه و روانکاوانه یاد نمود.
وی متذکر شد که روانشناسی اگزیستانسیال به این امر معتقد است که انسان، وجودی است که به این سیاره پرتاب شده است. سیاره ای خالی از معنا که در روند جستارها و کشف و شهودهای انسانی، برای هر فرد به گونه ای مجزا معنادار می شود.
وی گفت: در روانشناسی اگزیستانسیال، اخلاق مبتنی بر جریان زنده هستی است و وقتی که آنچه که باید باشی ، نیستی، دچار احساس گناه اگزیستانسیال می شوی.
دکتر سپیده حبیب نیز در تایید این مطالب افزود: احساس گناه یا اضطراب اگزیستانسیال با اضطراب روان رنجور متفاوت است. اضطراب اگزیستانسیال در پی مرگ اندیشی و تفکر درمورد مرگ به وجود می آید در حالی که اضطراب روان رنجور به علت کمبودها و رنجهای دوران کودکی به وقوع می پیوندد.
در نقد و بررسی آثار اروین یالوم به بررسی شخصیتی وی نیز پرداخته شد.
شایان ذکر است که در مفهوم روان درمانگری اگزیستانسیال (وجودی) ، انسان وجودی مابین دو عدم است و به این دلیل که نمیداند از کجا به این جهان آمده و به کجا خواهد رفت، برای کسب شادی و رضایت باطنی در این زندگی، لازم است به دنبال خلق و کسب معنا باشد.
وی بر این باور است که در صورتی که به ابعاد عمیق آموزه های دینی فرو رویم، روانشناسی اگزیستانسیال میتواند کمک بزرگی به فهم و کشف معانی پنهان در لایه های مختلف دین نماید.
برای دستیابی به آخرین اخبار فرهنگی مشهد ، با گروه سشات همراه باشید.
در ادامه بخشی از فیلم گزارش این نشست صمیمی را با ما به نظاره بنشینید.