وب پنهان به بخش قابل توجهی از دنیای وب گفته می شود که نام متداول آن دیپ وب می باشد. بخشی که از دید ما مخفی است. دیپ وب ، همچنین بعنوان وب نامرئی یانیز “Invisible Web” شناخته می شود، محتوایی است که در موتورهای جستجو ایندکس نشده و ردیابی آنها بسیار سخت است. تخمین زده می شود که دیپ وب حدود ۵۰۰ برابر بزرگتر از وب سطحی یا Surface Web است.
گروه سشات وب پنهان را در نوشتارهایی متعدد برای شما خوانندگان گرامی معرفی نموده و در نظر دارد اطلاعات جامع تر و دیدگاههای عمیقتری را با بهره گیری از این اصطلاح دنیای وب به شما هدیه دهد.
وب پنهان از کجا سرچشمه گرفت؟
زمانی که از اینترنت سطحی استفاده می کنید، مستقیماً به منابع دسترسی دارید. این دسترسی مستقیم، اطلاعات دانلودی ، مکان و چگونگی و همچنین موقعیت دقیق شما را ردیابی می کند.
در حالی که اطلاعات بر روی شبکه دیپ وب مستقیماً قابل دسترسی نیست. به این علت که اطلاعات نه بر روی یک صفحه، بلکه بر روی دیتابیس ذخیره می شوند که باعث می شود تا موتورهای جستجو نتوانند این اطلاعات را ایندکس کنند.
اکنون نظری به خودمان بیندازیم.
خاستگاه درونی هر یک از عواطف و امیال ما اغلب، آن بخشهای متعدد و پنهانی است که از نگاهمان مستور است. دسترسی مستقیم به بسیاری از لایه های سرّی و خفته درونی ما جز به مدد خودکاوی و استمرار بر شناخت خویش و جهان ممکن نیست.
هرچند وجود انسان به اندازه ای عظیم و گسترده است که دستیابی به تمام اطلاعات پنهان در وجود خویش را حتی در تمام عمر نخواهد داشت. مگر آن که در کنار اشتیاق و شور وافر برای دانستن و به کار بستن، که بسیار دشوار و نیازمند عزمی پولادین و جسارتی بینهایت است، از خداوند استمداد نیرو نماید.
جایی نرسد کس به توانایی خویش
الا تو چراغ رحمتش داری پیش
وب پنهان به کجا می رود؟
در دنیای زیرین، درست شبیه دنیای وب پنهان ، چارچوبها، قوانین، حریمها و داشته های سطحی روزمره به کار نمی آید. قوانین حاکم بر جهان تاریکی بیرحمانه و پرمخاطره است.
توجه داشته باشید که ممکن است که اطلاعات بسیار و جالبی در وب پنهان وجود داشته باشند، ولی باید مراقب باشید که به دنبال چه چیزی هستید. چرا که همانند آلیس در سرزمین عجایب، هرچه عمیقتر فرو بروید، خودتان را درگیر مشکلات بیشتری خواهید یافت.
همانطور که دانش پنهان در زوایای تاریک وجود نیز، وسوسه انگیز و مخرب است اما فرار تنها راه را برای پیشتر آمدن آن باز می کند.
با این وصف، آیا فرار و نادیده گرفتن، راه رویارویی با این بخش در جهان واقعی و مجازی است؟
پاسخ ما به این سوال، “نه” می باشد.
زیرا آسیبهای ناشی از عدم آگاهی ، به مراتب بیشتر از آگاهی است.
هرچند آگاهی نیز ممکن است منجر به کنجکاویهایی شود که ممکن است نتوان انتهایی برای آن تصور نمود. گردابی که هرچه بیشتر سعی در شکافتنش داشته باشی بیشتر در کام آن فروخواهی رفت.
و تعادل ، عقلانیت ، پرهیز از عنادورزی با خویش و دوری از اصرار بر جسارتهای جاهلانه بدون شک از شعله فروزان آگاهی، روشنی و گرمی خواهد ساخت برای تداوم مسیر آیندگان.